XXI DIADA AMICS DELS CASTELLS I NUCLI ANTIC DE TORTOSA

Els Miquelets de Catalunya a les Avançades de Sant Joan
Diumenge 22 de maig de 2016  #20AnysdAmics



Vint anys, són molts anys! 
Vint anys celebrant la Diada de l’entitat, com a fita anual on posar en valor el nostre  patrimoni. Són tants anys que ni natros mateixos (actual junta) tenim consciència de tot allò que s’ha realitzat i aconseguit durant aquest temps.

De Diades s’han desenvolupant de diferent caràcter, com les primeres que consistien en una participació activa, en la pujada als Baluards per a netejar i desbrossar els mateixos, passant per altres de caire divulgatiu, de guiatge, de descobriment, reivindicatives... fins arribar als vint anys d’existència d’una entitat bolcada en la recuperació i potenciament de l’estima de tot el ric patrimoni que conté la ciutat de Tortosa.

Amics dels Castells, en aquesta ocasió proposa una Diada lúdica i festiva, on a través de l’oci es posi de rellevància la importància de les estructures militars modernes de la ciutat, sent motiu d’orgull per a tots els tortosins i catalans, el tenir i conservar dins del nostre patrimoni una fortificació tant exemplar com les Avançades de Sant Joan.

L’entitat amb la ferma col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i els Miquelets de Catalunya, convida a tota la ciutadania a viure la història de forma directa, ja que amb les recreacions històriques de vida de campament, instrucció de regiments i atacs, el NOSTRE PATRIMONI RECOBRARÀ VIDA, tanmateix amb aquesta intenció proposem redescobrir els espais de la fortificació, i així entendre com i quina era la seva funció al SXVIII.

Es així com Amics dels Castells es proposa com a objectiu principal, amb la celebració d’aquesta Diada, posar en valor i divulgar la importància de les fortificacions de Tortosa a nivell Europeu.

Amb aquesta XXI DIADA D’AMICS DELS CASTELLS 2016, l’entitat proposa obrir tot un nou ventall de possibilitats profitoses per a la ciutat de Tortosa i el seu territori, tant a nivell cultural, patrimonial, turístic, econòmic... omplint les nostres fortificacions i sistema defensiu emmurallat d’unes recreacions que s’engloben en temps i espai, ja que les mateixes són paradigma de les construccions militars del nostre país al SXVII i SXVIII.

Una Diada oberta a tothom on través del gaudí, potenciar la nostra història com a poble, la nostra cultura i sobretot el nostre patrimoni donant-li així una utilitat, més enllà de la merament expositiva i museística.

Viu la Història!

Puja a les Avançades!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...